képsor

Tisztelt Horgásztársak!

A korábban közzétett tervezeteket javítottuk az alábbiak szerint:

Az Egyes fegyelmi vétségek esetében alkalmazott büntetések 1. pontjában részletezett fegyelmi vétségek: tiltott eszközökkel folytatott halfogási tevékenység, a zsákmány mennyiségére való tekintet nélkül (varsázás, fenékzsinórozás, dobó- vagy 1 m2-nél nagyobb csalihalfogó háló, gereblyézés) esetében a korábbi kizárás a büntetés céljának eléréséhez nem megfelelő szankció. Amennyiben az Egyesület célja, hogy kizárólag szabályosan horgászó társaink számára biztosítsunk lehetőséget, a tag kizárását követően akár turista horgászjegy, akár más egyesületben létesített tagság alapján jogosult területi jegy vásárlására. Ez alapján a javasolt és módosított szankció 5 évi eltiltásra változik, amely megakadályozza, hogy ezen horgászok a területeinket használják.

Egyes fegyelmi vétségek esetén alkalmazott büntetések (a felsorolás csak a gyakrabban előforduló fegyelmi vétségeket tartalmazza)

  1. Tiltott eszközökkel folytatott halfogási tevékenység, a zsákmány mennyiségére való tekintet nélkül (varsázás, fenékzsinórozás, dobó- vagy 1m2-nél nagyobb csalihalfogó háló, gereblyézés). tag kizárása 5 évi eltiltás

Emellett a Stéghasználati szabályzatban pontosításra kerültek a jogszabálynak megfelelően az engedélyek.

A halgazdálkodásról és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII.29.) VM rendelet 12/A. § továbbá tartalmazza, a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen és partján horgászállás, egyéb horgászati célú létesítmény – a létesítéshez szükséges hatósági, vagyonkezelői engedélyen túl – csak a halgazdálkodásra jogosult előzetes hozzájárulásával telepíthető.

  1. A halgazdálkodási vízterület partján új stég kizárólag az Egyesület előzetes, írásos hozzájárulásával telepíthető. Az egyesületi hozzájárulás feltétele, hogy a telepítést végző személynek a tervezett stég fekvése és elhelyezkedése szerinti ingatlan tulajdonosának/tulajdonosainak írásos hozzájárulásával, továbbá a szükséges hatósági és vagyonkezelői engedélyekkel rendelkeznie kell.

 


 

Kövess bennünket!

mvg képsor

© MVG HE - Magyar Vagon és Gépgyár Horgász Egyesület 1948.